Какво е необходимо за определяне на размера на въздушните възглавници за вашето превозно средство?

– Вътрешният диаметър на пружината А – В.

– Височината на свободното пространство вътре в пружината, където ще стои възглавницата, в работно състояние на превозното средство т.е. неповдигнато!

Ако вътре в пружината са налични остри издадени части е нужно обезопасяване на възглавницата.

Ако вътре в пружината е наличен тампон ограничител е нужно да се демонтира.

Определяне на размера на въздушна възглавница в случай на наличен амортисьор вътре в пружината

Въздушните възглавници за монтаж в пружина с амортисьор, разполагат с централен отвор през който преминава стержена на амортисьора. Възглавницата заема мястото на оригиналния прахоуловител, като изпълнява и неговата функция!

При това изпълнение, необходимите размери са: А – В (в отворено състояние на пружината) за определяне височината на възглавницата.

Шайбите които са налични в комплект, се фиксират на върха на твърдия тампон ограничител, по този начин се осигурява площта необходима на възглавницата. Препоръчително е при експлоатация на превозното средство с големи товари, да се монтира метална основа, която се подлага под гумената подложка и я предпазва от наранявания.

Трябва да се има в предвит, че размерите изнесени в характеристиките на възглавниците, са в не надуто състояние на възглавницата! При подаване на налягане размерът на възглавницата, тепърва започва да се увеличава!

Позиция на сервизен отвор (вентил) за подаване на налягане

– Странично разположен сервизен отвор

Варианта със странично разположение на сервизния отвор (вентила) е непретенциозен от към монтаж. Просто позиционирате сервизния отвор подходящо между витките на пружината.

– Долен/Горен сервизен отвор 

Варианта с долна позиция на сервизния отвор е желателен в случаите когато е наличен отвор в носача на автомобила (гнездото на пружината в носача).

Сервизните отвори (вентилите) са идентични с тези на автомобилните гуми.

related posts

Допълнителна информация и съвети
Ползи от въздушните възглавници в пружините.
Какво представляват пневматичните цилиндри?