Въздушните възглавници предоставят уникални качества и ефекти в сравнение с всички други методи за регулиране на характеристиките на задното окачване. 

Преимуществото на въздушните възглавници са, че осъществяват регулирането чрез въздух което съхранява и увеличава комфорта, а не чрез твърда материя, (подложки между навивките на пружината) която нарушава комфорта.

Ще направим съпоставка между различните методи и очакваните и неочаквани моменти които съпровождат извършената манипулация. 

Повдигане на задница:

Най-често срещания метод за повдигане на задница на автомобил е чрез подложки под / над пружината. Най-бързо и лесно… комфорта се запазва, желаната височина е постигната , НО центъра на тежестта на автомобила вече е по-високо което компрометира стабилността на автомобила. В моменти които се налага автомобила да е стабилен, това може да е фатално! С въздушните възглавници това не е така. При въздушните възглавници височината на автомобила се увеличава с подаването на налягане. Т. Е. Колкото повече повдигате автомобила – Задницата се стяга и се постига дори по-голяма стабилност . Хубавото е ,че през това време пружината си работи абсолютно адекватно с което не влияе на комфорта по никакъв начин. По отзиви от клиенти които са монтирали въздушни възглавници на автомобили които са вече с поомекнали пружини споделят,че с налягания около 1.0 – 1.5 атмосфери във възглавниците ,поведението на автомобила се сравнява с това на чисто ново окачване!

Подсилване на задница:

Най-често срещаните методи за подсилване на задница са подлагане на всякакви твърди гуми и силиконови форми между навивките на пружината. До някъде ефективно , но движението на пружините на автомобила в неравности бива поемано от тези навивки на пружината които не са блокирани с подложки което води до скорошно чупене на краищата на пружината. Този метод значително нарушава комфорта! При въздушните възглавници ефектите са много по-благоприятни и дори защитават окачването на автомобила от големите товари защото въздушните възглавници поемат от напрежението приложено върху пружините!

related posts

Бърз и лесен монтаж!
Допълнителна информация и съвети
Какво представляват пневматичните цилиндри?