Пневматичните цилиндри или така наречените въздушни възглавници са допълнителни елементи в окачването, които се монтират в пружините на автомобила.

Инсталирането на система с въздушни възглавници в пружините на автомобила дава възможност за регулиране на височината с наличен товар и в същото време да съхраните комфорта на возене. Значително подобряване на стабилността на автомобила.Пневматични цилиндри (Пневмо окачване) за монтаж в пружина, предоставят възможност за регулиране на характеристиките на задното окачване! В зависимост от налягането в тях имате възможност да контролирате:

  • Височина
  • Товароносимост
  • Устойчивост / Стабилност
  • Комфорт

Въздушните възглавници удължават живота на пружините и шок абсорбаторите (амортисьорите).

Предоставят защита от счупване на пружината на автомобила, тъй като поемат от напрежението приложено върху пружината.

Основната полза от въздушните възглавници е, че можете да регулирате налягането на въздуха, за да компенсирате натоварването. Това гарантира, че вашия товар е балансиран и осигурява по-добър комфорт и контрол. Когато товара се увеличава, можете просто да допълвате с въздух от монтиран на превозното средство компресор или от компресора на всяка бензиностанция… толкова е просто. Въздушните възглавници ще осигурят по-плавен контрол на вашия автомобил, ван, пикап, бус, или каравана. Проблеми причинени от тежки или неравномерни натоварвания, могат бързо да бъдат отстранени просто чрез добавяне или изпускане на въздуха и така имате по-безопасно превозно средство.

related posts

Бърз и лесен монтаж!
Допълнителна информация и съвети
Ползи от въздушните възглавници в пружините.